ΚΑΣΕΤΑ τζακΙΟΥ

 

Κασετα Τζακιου

Κασετα τζακιου ονομάζεται η ένθετη ενεργειακή εστία που τοποθετείται σε ένα υφιστάμενο συμβατικό ανοιχτό τζάκι, ώστε να το μετατρέψει σε ενεργειακο. Είναι μάλιστα από τα βασικά και πλέον σημαντικά εξαρτήματα στα ενεργειακα τζακια, για αυτό θα της αφιερώσουμε αυτή την ενότητα. Βέβαια υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία, όπως το μοτερ τζακιου, το οποίο όμως θα αναλύσουμε σε διαφορετική ενότητα.

Με την κασετα τζακιου λοιπόν μπορούμε να αποφύγουμε μεγάλα έξοδα αλλά και διαδικασίες, καθώς η μόνη εναλλακτική για να μετατρέψουμε ένα παραδοσιακό τζάκι είναι να το γκρεμίσουμε. Εδώ τη γλυτώνουμε όλη αυτή τη φασαρία και το μόνο που ίσως χρειαστεί είναι να ξηλωθούν μερικά τούβλα από το πίσω μέρος της εστίας, ώστε να εφαρμοστεί σωστά η κασετα.

Γενικότερα η διαδικασία είναι απλή, καθώς στη συνέχεια μένει να συνδεθεί η καμινάδα, να μονωθούν τα τοιχώματα του παλιού τζακιού, να τοποθετηθούν οι περσίδες για την διοχέτευση του αέρα και εν τέλει να τοποθετηθεί και η κασετα τζακιου. Εδώ βέβαια πρέπει να επιλέξετε αν η μεταφορά της θερμότητας κατά την εγκατασταση ενεργειακου τζακιου θα γίνεται με φυσική διάχυση ή θα τοποθετηθεί και βεντιλατερ (δηλαδή το μοτερ του τζακιού), για την βεβιασμένη διάχυση της ζέστης στους χώρους που επιθυμείτε.

Σε κάθε περίπτωση όμως όλη αυτή η διαδικασία της τοποθέτησης της κασετας και της μετατροπής του παλιού τζακιου σε ενεργειακο, μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα σε μια εργάσιμη μέρα. Αν μάλιστα επιλέξετε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο δεν θα χρειαστείτε μετά να κάνετε καθόλου μερεμέτια, σοβατίσματα ή βαψίματα και βεβαίως θα αποφύγετε κακοτεχνίες και αστοχίες. Αντιθέτως θα έχετε ένα ολοκαίνουριο ενεργειακο τζακι, έτοιμο να σας συντροφεύσει τον Χειμώνα!

Για όσους απορούν για τα πλεονεκτήματα του ενεργειακού έναντι του απλού και συνεπώς για τη σημασία της κασετας τζακιου, να τονίσουμε πως τα οφέλη είναι πολλαπλά και άμεσα ορατά. Με σχετικά περιορισμένο κόστος, η απόδοση της εστίας θα αυξηθεί δραματικά, καθώς μπορεί να φτάσει ακόμα και το 70-80%, έως και 5 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με ένα συμβατικό τζάκι.

Επίσης με την τοποθέτηση της κασετας το τζάκι θα μετατραπεί σε κλειστού τύπου, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε πλέον τις τεράστιες απώλειες ζεστού αέρα που προκύπτουν από την καμινάδα, που σε διαφορετική περίπτωση θα μείωναν τη γενικότερα αποτελεσματικότητα του τζακιου. Όλα αυτά οδηγούν στον περιορισμό των ξύλων που θα καίτε, αλλά ταυτόχρονα θα έχετε και πιο αποτελεσματική και ομοιόμορφη θέρμανσης, επιτυγχάνοντας έναν ιδανικό συνδυασμό! Πλέον δεν θα ζεσταίνονται απλά όσοι είναι κοντά στο τζάκι, αλλά ολόκληρος ο χώρος.

Τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα αν αναλογιστούμε πως με την κασετα τζακιου το ενεργειακό τζάκι σας πλέον θα είναι αρκετά πιο φιλικό προς το περιβάλλον από πολλές απόψεις. Δεν είναι μόνο ότι θα εξοικονομείτε λιγότερους φυσικούς πόρους (ξύλα) όπως μόλις προαναφέραμε, αλλά επίσης με τον τρόπο που γίνεται η καύση εκπέμπονται σημαντικά λιγότεροι ρύποι (CO και μικροσωματίδια). Για να μην αναφέρουμε κιόλας ότι βοηθάτε και στην εξομάλυνση του σύγχρονου προβλήματος της αιθαλομίχλης, που άρχισε να γίνεται αισθητή τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το κόστος για μια κασετα τζακιου, είναι σχετικά προσιτό όπως προαναφέραμε, αλλά το κυριότερο είναι πως όσα χρήματα δαπανήσετε σύντομα θα τα αποσβέσετε και με το παραπάνω. Βέβαια ανάλογα τον χώρο που θέλετε να θερμάνετε και την υφιστάμενη κατάστασή του (θερμικές απώλειες, θερμομόνωση, κουφώματα κ.α.) θα πρέπει να επιλέξετε διαφορετική κασετα για να έχετε αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές πάντως το κόστος για την αγορά της, την τοποθέτησή και γενικότερα την μετατροπή του τζακιού μπορεί να ξεκινήσει από τα 1000€, ενώ ειδικά αν θελήσετε κάποιες επιπλέον εργασίες διακόσμησης και παρελκόμενα μπορεί να φτάσει τα 1500 με 2000€. Μια πιο πλήρη ανάλυση όμως για τα κόστη μπορείτε να δείτε στην ενότητα Ενεργειακο Τζακι Τιμη.

Έχετε υπόψη πως στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από τέτοιες κασετες σε μεγέθη, αισθητική και ισχύ, ικανές να καλύψουν κάθε γούστο και ανάγκη. Για να αποφασίσετε όμως ακριβώς τι ταιριάζει στην περίπτωση σας, η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε τη γνώμη ορισμένων ειδικών, που μετά από αυτοψία θα είναι βέβαιοι για τις ανάγκες σας αλλά και τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Για αυτό το λόγο πρέπει να βρείτε έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς και όχι απλά έναν οποιοδήποτε μάστορα, που υποστηρίζει ότι μεταξύ άλλων γνωρίζει και από τζάκια.

Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε τον καταλληλότερο για την κασετα τζακιου που σας ενδιαφέρει είναι σίγουρα η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Απλά καταχωρήστε το έργο σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και σύντομα θα λάβετε αρκετές προφορές από αξιόπιστους και οικονομικούς επαγγελματίες του κλάδου, που μάλιστα έχουν ήδη αξιολογηθεί από πελάτες τους. Έτσι από την άνεση του υπολογιστή σας θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς, χωρίς να χάνετε χρόνο και χρήματα.

Καταχωρηση Εργου

Αφού είδαμε κάποιες βασικές πληροφορίες για την κασετα τζακιου σε ενεργειακο τζακι, καλό είναι να ενημερωθείτε ακόμα και για το βεντιλατερ τζακιου, καθώς και για τις τιμες τους.

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323

Βρείτε επαγγελματία σε 4 εύκολα βήματα

 

Μόνο στο myConstructor θα βρείτε συνεργεία ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ