ενεργειακο τζακι τιμη

 

Ενεργειακο Τζακι Τιμη

Είναι γεγονός πως αρκετοί πιστεύουν ότι το ενεργειακο τζακι δεν είναι και η οικονομικότερη επιλογή, δίνοντας προσοχή αποκλειστικά στην τιμη εγκατάστασης και μόνο. Σίγουρα δεν είναι η πιο προσιτή λύση, αλλά όπως θα δούμε και στη συνέχεια είναι από τις πιο αποδοτικές, που σύντομα θα σας εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα δαπανήσετε.

Βέβαια ακόμα και αν πρόκειται για μια επιλογή που θα αποσβεστεί σύντομα, αρκετοί δεν έχουν διαθέσιμα τα χρήματα για την αγορά του ενεργειακού τζακιού. Σε αυτό ακριβώς βοηθά και ουσιαστικά σας λύνει τα χέρια το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονόμηση κατ' οίκον, που επιδοτεί ως 70% την αγορά και τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι με αυτό τον τρόπο η τιμη που θα πληρώσετε για το ενεργειακο τζακι θα είναι πολύ χαμηλότερη της ονομαστικής.

Άλλωστε όλοι μας έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια την συνεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου (ιδιαίτερα του πετρελαίου θέρμανσης) και για αυτό αρκετοί στρέφονται προς την επιλογή του τζακιού, με γνώμονα την οικονομία. Τα αποτελέσματα εξοικονόμησης είναι σαφώς μεγαλύτερα αν προτιμήσετε ένα ενεργειακό τζάκι, έναντι π.χ. ενός συμβατικού, με πολλαπλάσια οφέλη θέρμανσης (ακόμα και 5 φορές μεγαλύτερα). Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, αν αναλογιστούμε πως έτσι κάνουμε και μεγαλύτερο καλό στο περιβάλλον, καθώς βοηθάμε στην μειωμένη εκπομπή ρύπων και στην εξοικονόμηση πόρων.

Με την εξοικονόμηση πόρων εννοούμε τα λιγότερα ξύλα που χρειάζονται τα ενεργειακά τζάκια συγκριτικά με τα συμβατικά. Πιο συγκεκριμένα ένα παραδοσιακό τζάκι ανοιχτού τύπο χρειάζεται κατά μέσο όρο 15-20 κιλά ξύλων ανά ώρα, ενώ ένα ενεργειακό μόλις 4-6kg/hr, γεγονός που σημαίνει ότι θα καίτε πλέον τουλάχιστον το 1/3 των ξύλων που καταναλώνατε πριν και άρα και αντιστοίχως λιγότερα χρήματα! Πιο συγκεκριμένα ένα ενεργειακο τζακι που καίει 8 με 10 ώρες την ημέρα κάθε μέρα χρειάζεται 40-50 κιλά ξύλα την ημέρα, δηλαδή χοντρικά 7 τόνους σε έναν μέσο Χειμώνα. Αν αναλογιστούμε ότι τώρα μια μέση τιμή για τα καυσόξυλα είναι 150 ευρώ ο τόνος, σημαίνει ότι για κάθε Χειμώνα θα έχετε ζέστη σε όλο στο σπίτι, δαπανώντας λίγο πάνω από 1.000 ευρώ!

Και μην ξεχνάτε πως θα ζεσταίνετε τον χώρο σας πιο αποδοτικά και ομοιόμορφα και θα μπορείτε ακόμα να ζεσταίνετε και άλλους χώρους! Συνεπώς θα έχετε εξοικονόμηση και από άλλες πηγές ενέργειες που καταναλώνετε για να θερμάνετε και τους άλλους χώρους, αφού δεν θα χρειάζεστε πλέον σόμπες, αερόθερμα κλπ. Άρα όχι μόνο θα πληρώνετε λιγότερα χρήματα για ξύλα, αλλά και καθόλου χρήματα για ρεύμα, πετρέλαιο ή ότι άλλο χρησιμοποιούσατε ως τώρα.

Αυτά σε γενικές γραμμές σχετικά με το κόστος συντήρησης, αλλά ας δούμε και το την τιμη για το ίδιο το ενεργειακο τζακι. Εδώ να ξεχωρίσουμε κιόλας ότι μπορούμε είναι αγοράσουμε και να τοποθετήσουμε εξαρχής ένα, είτε αν έχουμε ένα παλιό συμβατικό τζάκι ανοιχτού τύπου να το μετατρέψουμε σε συμβατικό. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η μετατροπή είναι πιο οικονομική και ένα ενδεικτικό κόστος της είναι 1000 με 1500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κασετας τζακιου που θα τοποθετηθεί για την μετατροπή αλλά και όλων των εργασιών που θα χρειαστούν.

Τώρα σχετικά με την αγορά εξαρχής ενός ενεργειακού τζακιού, το κόστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες σας, την έκταση του χώρου που θέλετε να θερμάνετε, αλλά και από την κατάσταση του κτηρίου, δηλαδή πόσο καλή θερμομόνωση έχει, ποιότητα των κουφωμάτων, άλλες θερμοκρασιακές απώλειες κλπ. Ενδεικτικά πάντως μια εγκατάσταση για έναν πιο περιορισμένο χώρο κυμαίνεται στα 2.000 με 3.000 ευρώ, ενώ η τιμη για ενεργειακο τζακι μεγάλου βεληνεκούς για ευρύτερους χώρους μπορεί να φτάσει και τις 4.500 με 6.000 ευρώ. Για παράδειγμα για να θερμανθεί ένας χώρος περίπου 100m², μια τιμή για αγορά και εγκατάσταση του ενεργειακου τζακιου θα κυμανθεί στα 3.000-4.000€.

Συνοψίζοντας λοιπόν οι τιμές για ενεργειακο τζακι είναι υψηλότερες σίγουρα από ένα συμβατικό, με το τελικό κόστος να εξαρτάται από διάφορες παράγοντες. Ωστόσο το κόστος διατήρησης και χρήσης του ενεργειακού είναι σημαντικά χαμηλότερο, ενώ προσφέρει και αρκετά πιο ποιοτική, ομοιόμορφη, υγιεινή και ευχάριστη ζεστασιά στο χώρο. Μάλιστα πρόκειται για μια αγορά που σε λίγα μόνο χρόνια θα αποσβέσετε από τις οικονομίες στα ξύλα που καίτε ή τις άλλες πηγές ενέργειες, ενώ ειδικά αν δικαιούστε την επιδότηση ως 70% από το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά και συμφέροντα για εσάς!

Βέβαια εδώ να τονίσουμε πως όλες οι παραπάνω τιμές δεν αποτελούν προσφορά της εταιρείας μας, αφού εμείς δεν είμαστε τεχνική εταιρεία που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων. Πρόκειται για μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς και σίγουρα ανάλογα με το που θα ρωτήσετε και τι θα ζητήσετε ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Ωστόσο αν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές και μάλιστα από τους κορυφαίους του είδους, σίγουρα το myConstructor.gr, η πρωτοπόρα πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων θα σας βοηθήσει αρκετά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε αρκετές προσφορές από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου. Έτσι χωρίς κόπο και κόστος θα πραγματοποιήσετε την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς ώστε να διαλέξετε τον καταλληλότερο τεχνίτη για το ενεργειακο σας τζακι, στην καλύτερη τιμή!

Καταχωρηση Εργου


Αν και ολοκληρώσαμε την ενότητα με τίτλο Ενεργειακο Τζακι Τιμη. Καλό είναι όμως να επισκεφθείτε και άλλες ενότητες με τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το βεντιλατερ τζακιου και την κασετα, καθώς και γενικότερες λεπτομέρειες για το ενεργειακο τζακι.

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΤΙΜΗ

Βρείτε επαγγελματία σε 4 εύκολα βήματα

 

Μόνο στο myConstructor θα βρείτε συνεργεία ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ